català español english
 
Inici Qui som? Línies de recerca Tesis Publicacions Projectes Recursos Descàrregues Intranet Mapa
 
   
Projectes
<<--primer <-anterior Fitxa 2 de 22 següent-> últim->>
Tornar al llistat
Volem 2: Lèxic verbal multilingüe per al català, castellà, basc i francès

Aquest projecte és una continuació del treball conjunt que es va establir al llarg del bienni 2000-02, en el projecte VOLEM. L’objectiu és engrandir el lexicó multilingüe que ja ha estat creat i que és de gran utilitat per a diverses aplicacions de sistemes de processament en llenguatge natural.

La primera ampliació s’ha realitzat amb la incorporació del basc a la base multilingüe. Els verbs bascos han estat codificats amb els criteris desenvolupats en el projecte anterior, de manera que en el lèxic actual hi ha descrites 4 llengües amb el mateix conjunt de rols semàntics i amb els mateixos esquemes sintàctico-semàntics.

En segon lloc, es pretén ampliar el nombre de verbs codificats i equiparar-lo amb la llengua que en té més, que és el francès.

La participació en la xarxa dels diferents grups de recerca permet compartir coneixements, fer desenvolupament conjunt i treballar en l’estandardització de la informació. Axí doncs, l’objectiu últim és alimentar el recurs multilingüe existent amb noves llengües i més dades per tal de construir una base de dades lingüístiques útil en el camp del processament del llenguatge natural per a aplicacions multilingües.

La memòria final d'aquest projecte es pot consultar aquí.

Finançament:
2004-2005 - Generalitat de Catalunya - Xarxa temàtica interregional (ABM/acs/XI 2003-12)

 

Amagar informació
Membres Enllaços relacionats Publicacions

GRIAL (Grup de Recerca Interuniversitari en Aplicacions Lingüístiques)

Informatique Linguistique et Programation en Logique, (Université Paul Sabatier), IRIT (Institut de Recherche en Informatique

IXA, Universitat de País Basc – Euskal Herriko Unibersitatea, Filosofia eta Hezkuntza Zientzien Fakultatea

TALP, Universitat Politècnica de Catalunya, Llenguatges i Sistemes Informàtics

   
 
Darrera actualització: 12/06/2018